Obiščitne našo spletno trgovino

Kdo smo

Blanka Zagoričnik, dr. med., spec. dermatologije
Vodja Dermatološkega centra DERM

Dermatologinja Blanka Zagoričnik Opara, dr. med., je po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani in pripravništvu v Zdravstvenem domu Ljubljana svojo poklicno pot zapisala koži in njenemu zdravju.

Med pridobivanjem specializacije iz dermatovenerologije na Dermatovenerološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani se je aktivno posvečala vsem aspektom pridobivanja znanja o boleznih kože. Subspecializacijo je opravila iz dermatoonkologije in fizikalne terapije, prav tako je vodila dejavnosti fizioterapije in fototerapije v okviru ambulantne dejavnosti in bolnišničnega oddelka na Dermatovenerološki kliniki. Svoje znanje je dodatno poglabljala s sodelovanjem v konziliju za kožne limfome, pri pripravi kliničnih smernic za področje dermatologije v UKC Ljubljana in na podiplomskem tečaju alergologije Bolnišnice Golnik.

Leta 2006 je kot zdravnica zasebnica prvič odprla vrata Dermatološkega centra DERM, ki je v tem času postal priznana ustanova v Ljubljani in tudi širše. V Dermatološkem centru DERM se poleg splošne dermatologije usmerjeno ukvarjajo z dermatoonkologijo, pregledi pigmentnih znamenj in  fototerapijo, ob tem razvijajo tudi področje  estetike, medicinske kozmetike in laserske terapije.

Redno se udeležuje domačih in tujih dermatoloških kongresov, posebej s področja dermatoonkologije, dermatoskopije in estetske dermatologije. Znanje o diagnostiki pigmentnih znamenj, diagnostiki in terapiji kožnih limfomov, fototerapiji in fotobiologiji je še posebej poglabljala na Dermatološki kliniki v Gradcu, o konfokalni mikroskopiji pa na Dermatološki kliniki v Modeni.

Je avtorica ali soavtorica več člankov in prispevkov v domačih strokovnih in poljudnih revijah ter na dermatoloških kongresih in srečanjih. Sodelovala je pri pripravi učbenika za dermatovenerologijo za študente medicinske fakultete in pri pripravi mnogih ekspertnih mnenj s področja dermatologije.

Članstvo v strokovnih združenjih:

  1. Združenje slovenskih dermatovenerologov od leta 1995
  2. European Academy of Dermatology and Venereology od 2009
  3. International Dermoscopy Society od 2010
  4. The World Society of Interdisciplinary of Aesthetic and Anti-Aging Medicine od 2014
POKLIČITE NAS
Scroll to Top