Obiščitne našo spletno trgovino

Mezoterapija

Mezoterapija je medicinski postopek, pri katerem vbrizgavamo aktivne snovi v kožo s pomočjo izjemno tankih igel. Uporabljamo jo za pomlajevanje obraza, glajenje gub, odpravo celulita in zdravljenje izpadanja las.

Pri mezoterapiji vnašamo v kožo vedno samo bioidentične snovi, to je tiste, ki se nahajajo v naši koži. Z leti njihova vsebnost upada, na primer hialuronska kislina, kar opazimo kot suho, manj sijočo kožo z drobnimi gubami.

Z mezoterapijo v kožo vnašamo aktivne sestavine

Z mezoterapijo vnašamo hialuronsko kislino, ki za razliko od tiste v polnilih ni prečno vezana. Njene učinke vidimo v glavnem le na povečanju vsebnosti vode v koži oz. vlaženju, ne vpliva pa na nastanek volumna in glajenje globokih gub. Aktivne sestavine so poleg hialuronske kisline lahko tudi vitamini, minerali in antioksidanti. Obstajajo fiksne kombinacije hialuronske kisline z vitamini, minerali in antioksidanti, lahko pa uporabimo tudi individualno pripravljene koktejle, odvisno od težav, ki jih želimo odpraviti.

S tem vračamo izsušeni, poškodovani in postarani koži svež in mladosten sijaj. Ponavljajoče zbadanje z iglo pri mezoterapiji tudi samo po sebi stimulira celice k procesu obnavljanja kože.

Mezoterapija se uveljavlja kot uspešna nekirurška metoda pomlajevanja.

Terapijo lahko izvajamo na obrazu, vratu in dekolteju za izboljšanje vlažnosti kožeodpravljanje gubic, pomlajevanje kože obraza,  okrog oči jo izvajamo za odpravo podočnjakov in črnih kolobarjev, na bokih in stegnih za odpravo celulita, na lasišču z njo izboljšamo rast las, lasje postanejo bolj čvrsti…

mezoterapija
mezoterapija
mezoterapija
mezoterapija

Kako poteka mezoterapija?

V Dermatološkem centru Derm predel kože, kjer bomo postopek izvajali, običajno prej namažemo z anestetično kremo, da samo zbadanje kože ni tako boleče. Tik pred posegom kožo razkužimo. Nato sledi iniciranje aktivnih učinkovin.

Na mestu injiciranja so takoj po posegu vidne bolj ali manj drobne bunčice (odvisno od uporabljenih preparatov), ki po nekaj urah oz. enem dnevu izginejo. Na mestu vboda so včasih lahko vidne drobne rdeče pike, včasih se na mestu vboda pojavi hematom.

Po končanem postopku kožo namažemo z kremo, ki pospeši obnovo kože in jo nahrani. Priporočamo, da se vsaj 6-8 ur po postopku ne tuširate z vročo vodo. Ličila oziroma korektorje lahko nanašate na kožo 4 ure po končanem postopku.

Mezoterapija je primerna metoda pomlajevanja za osebe, ki imajo kožo nekoliko izsušeno, pojavijo se drobne gubice okrog oči in ust ter posamezne pigmentacije. Pri osebah, kjer je koža že bolj spremenjena, pa jo uporabljamo v kombinaciji z drugimi postopki za pomlajevanje kože.

Porjavela polt ni kontraindijacija za izvedbo mezoterapije, postopek lahko izvajamo tudi čez poletje.

Koliko tretmajev je potrebnih za dober učinek?

Običajno je potrebnih več posegov, da dosežemo dober učinek. Število posegov individualno določimo glede na stanje vaše kože. Če želimo kožo predvsem navlažiti, sta potrebna 2 posega v razmaku mesec dni, ter nato za vzdrževanje ena terapija čez pol leta. Kadar pa želimo npr. izboljšati črne kolobarje pod očmi oz. podočnjake, je potrebnih več terapij v zamaku dva do šest tednov, nato pa priporočamo vzdrževanje vsake tri mesece.

Za tiste, ki mezoterapije zaradi številnih vbodov z iglo ne bi želeli, bi pa vseeno radi izboljšali strukturo in videz kože, v našem Dermatološkem centru DERM poleg klasične mezoterapije uporabljamo tudi »mezoterapijo brez igel«. Terapijo izvajamo s pomočjo sodobnega aparata, s katerim brez bolečin ali vidnih posledic vnašamo aktivne snovi v kožo. Postopek uporabljamo na obrazu, vratu in dekolteju ter na trebuhu in bokih.

Mezoterapija in druge neinvazivne metode za pomlajevanje

Mezoterapijo lahko kombiniramo z drugimi neinvazivnimi metodami za pomlajevanje kože, kot so uporaba polnil, botoksa, mikrodermabrazijeLED terapijePelleveja in zelo povrhnega kemičnega pilinga.

Mezoterapija za odpravljanje celulita

Mezoterapijo lahko izvajamo tudi za odpravljanje celulita. V predel s celulitom z iglicami vnašamo aktivne snovi, s katerimi izboljšamo metabolizem in poškodujemo celične stene maščobnih celic. Po poškodbi celica izloča maščobne kisline in tako odstranjuje celulit oz. maščobne celice. Mezoterapija deluje tudi na prekrvavitev in limfno drenažo, ki se na ta način izboljšata.

Mezoterapija za odpravljanje težav izpadanja las

Mezoterapijo lahko izvajamo tudi za zdravljenje izpadanja las, kjer v predel lasišča vnašamo aktivne sestavine, ki spodbujajo rast las. Lase tudi okrepijo. Za lasišče priporočamo 6-8 terapij zapored v razmiku na en do tri tedne, nato vzdrževalno terapijo glede na stanje lasišča. Za boljši učinek zdravljenja mezoterapijo kombiniramo z LED terapijo, ki jo izvajamo istočasno 1x tedensko do skupno 10x. Kadar lasje bolj izpadajo oz. je močno izražena androgena alopecija, pa je smiselno v zdravljenje vključiti tudi trombocitno plazmo.

mezoterapija
mezoterapija
POKLIČITE NAS
Scroll to Top