Obiščitne našo spletno trgovino

Odstranjevanje celulita

Celulit je pogost estetski problem pri ženskah, ki se kaže v neprivlačnem pomarančnem videzu kože in se najpogosteje pojavlja na zadnjici, stegnih in trebuhu. Vzrokov za njegov nastanek je veliko, med najpogostejše pa prištevamo genetiko, nezdrave prehranjevalne navade ter neaktiven življenjski stil, pa tudi hormonske spremembe.

Dermatološkem centru DERM odstranjujemo celulit z različnimi postopki kot so mezoterapija z iglicami ali brez, ročna limfna drenaža in Vella Shape ELOS tehnologija. Med seboj jih lahko  kombiniramo glede na vrsto celulita in želje posameznika.

Za odstranjevanje celulita se lahko izvaja mezoterapija, ki se lahko dela z iglicami ali s pomočjo posebnega aparata za mezoterapijo (Skeydor). Tako z iglicami, kot z aparatom aktivne učinkovine vnašamo v globje plasti kože. V kolikor je več edemičnega celulita se vsaj na začetku bolj posvetimo odpavljanju vode iz telesa. Kombiniramo ročno limfno drenažo in body destock tretmaje (Skeyndor). Najboljši učinek dosežemo, kadar vsem omenjenim tretmajem dodamo še terapijo z Vela Shape ELOS tehnologijo.

Odstranjevanje celulita | Kaj je celulit?

Celulit je disfunkcija notranjega vezivnega maščobnega tkiva kože. Odlaganje vode in prekomerno razraščanje maščobnih celic povzroči pritiskanje na ožilje in s tem pride do spremembe venskega in limfnega sistema. To vidimo na koži kot pojav »pomarančnega videza«. Celulit sestavljajo maščobe, voda in odpadne snovi-toksini.

Celulit prizadene predvsem ženske (85%) tako vitkih kot močnejših postav. Pojavi se predvsem na trebuhu, stegnih, bokih in nadlahteh. Pri moških se celulit ponavadi pojavi na trebušnem in ledvenem predelu. Če celulita ne zmanjšujemo lahko postane kronična težava.

Odstranjevanje celulita | Razvojne faze celulita:

Prva faza: Celulit se s prostim očesom še ne vidi, razen če stisnete kožo, se vidi kot pomarančna lupina. Upočasnjena je venska in limfna mikrocirkulacija.

Druga faza: celulit se vidi ob pritisku na kožo, ko stisnete kožo. V koži poteka postopek vazodilatacije, ki povzroča propustnost venskih in limfnih žil, kar privede do nezaznavne izgube tekočine v medceličnem prostoru, odpadne snovi se kopičijo.

Tretja faza: jamice na koži so vidne brez pritiska– telesne tekočine postanejo goste, kar ovira izmenjavo hranil med maščobnimi celicami (adipociti) in venami. Adipociti rastejo v prekomerni velikosti zardi nezmožnosti zaradi nezmožnosti za odstranitev odpadnih produktov v krvnem obtoku, pritiskajo na okoliško tkivo. Usnjica se stanjša.

Četrta faza: celulit je razširjen na področje zadnjice, stegen, trebuha, včasih tudi na nadlaht- vzrok so fibroze. Nastane omrežje, ki obdaja adipocite, venske in limfne žile, kar oteži izmenjavo hranilnih snovi med celicami.

Peta faza: boleče vnetje vezivnega tkiva.

odstranjevanje celulita
odstranjevanje celulita

Odstranjevanje celulita | Vzroki za nastajanje celulita:

Genetski faktor, družinska anamneza debelosti.

Pomankanje telesne vadbe ali sedeči »življenski slog«, je sigurno dejavnik, ki poslabša stanje celulita.

Neustrezne prehranjevalne navade– neustrezna prehrana povzroči povečanje telesne mase in s tem število in obseg adipocitov. Stres- kopičenje stresa povzroči težave za krvni obtok, kar posledično preprečuje odpravo odpadnih snovi.

Izpostavitev prostim radikalom, kar uničuje celice kolagena in elastina, da ne morejo zadrževati maščobe.

Uživanje alkohola in kajenje poveča količine toksinov, ki jih telo absorbira.

Nošenje neprimernih oblačil– Oprijeta oblačila in visoke pete so vzrok za težave v krvnem obtoku in venskem prilivu, kar povzroči povečanje edemov.

Hormonski dejavniki– razvoj celulita je povezan z visoko stopnjo estrogena, povzroča edeme ali zadrževanje tekočine.

odstranjevanje celulita
odstranjevanje celulita

Odstranjevanje celulita | Vrste celulita:

  1. Fibrozni ali kompaktni celulit
    ta vrsta celulita se običajno nahaja v zgornjem območju bokov in na zadnjici. Koža je čvrsta, vendar ima kristalno teksturo in videz pomarančne lupine, ki se ne spreminja tudi pri hoji. Celulit ima kompakten, enakomeren videz in deluje, kot da je vezan na mišico. Spremlja ga sprememba v temperaturi kože, ki povzroča občutek toplote ali hladu na prizadetih področjih. Koža ne prenese toliko pritiska, zato se pogosto pojavijo tudi strije.
  2. Mehki in edemični celulit
    Mehak celulit ima valovit videz in je običajno najbolj opazen med hojo, sedenjem in spreminjanjem položaja. Nahaja se na notranji strani stegen, trebuhu, na zadnjici in rokah. Epidemični celulit je težje odpraviti. Je posledica slabe prekrvavitve in predvsem zastajanja tekočine, zaradi katerega noge izgubijo svojo obliko in zatekajo. Velikokrat je izredno boleč in povzroča učinek težkih, utrujenih nog. Svetuje se zmerna vadba, kot je kolesarjenje, plavanje ali hoja, nošenje podpornih nogavic in vroče hladno tuširanje. Najboljša rešitev je , da se telesna teža izgublja postopno, izogibajte se hrani, ki vsebuje veliko soli in gaziranih pija

Kako izbrati pravo kombinacijo tretmajev za čim boljši uspeh?

Najboljši uspeh dosežemo s kombinacijo različnih tretmajev, ki jih izberemo glede na stanje in vrsto celulita. Kombiniramo lahko mezoterapijo z iglicami ali s pomočjo posebnega aparata, tretmaje z VellaShape elos tehnologijo, ročno limfno drenažo in body destock tretmaje. Katere tretmaje bomo izvajali se individualno odločimo glede na stanje vaše kože in obliko celulita.

Mezoterapija

Kako deluje mezoterapija na celulit in maščobno tkivo?

Cilj je izboljšanje metabolizma in poškodba celične stene maščobnih celic. Po poškodbi celica izloča maščobne kisline in tako odstranjuje celulit oz. maščobne celice. Deluje tudi na prekrvavitev in limfno drenažo, ki se na ta način izboljšata. Mezoterapijo lahko izvajamo z iglicami ali z posebnim aparatom (Skeyndor).

mezoterapija za odstranjevanje celulita
mezoterapija za odstranjevanje celulita

VellaShape

Je sodobna, neinvazivna in učinkovita medicinsko-estetska metoda, ki deluje s pomočjo sinergije med optično in električno energijo, ter zmanjšuje vidnost celulita, zmanjšuje obseg na problematičnih delih telesa in izboljšuje tonus kože. Metoda ima certifikat FDA za zmanjševanje obsega na trebuhu.

Učinkovito segrevanje skupaj z vakumom stimulira rast novega in boljšega kolagena ter elastina, zato rezultate terapij vidimo v zmanjšani ohlapnosti kože, manjšemu obsegu telesa in v splošnem izboljšanju strukture kože ter njene površine.

Terapijo občutimo kot globoko prodiranje toplote v obdelovano področje. Večina pacientov med terapijo ne občuti neugodja in se po terapiji počuti kot po telovadbi.  S terapijami izboljšamo strukturo, tonus kože, zmanjšamo obseg na obdelovanem delu telesa, zmanjšamo celulit, zaradi izboljšane prekrvavitve terapija spodbuja tudi lokalni metabolizem. Tretmaji se izvajajo na trebuhu, zadnjici, stegnih in rokah in trajajo od 45 min do ure in pol.

VelaShape tretmaje izvajamo s kombinacijo tehnologij:

  • radiofrekvenčna energija,
  • infrardeča svetloba,
  • vakuum,
  • masaža.

S kombinacijo radiofrekvenčne in infrardeče energije dosežemo podkožje, s čimer pospešimo metabolizem. Dodatne pozitivne učinke prinese sočasna uporaba vakuuma in masaže. Telo tako dobi celostni, neinvaziven tretma, koži pa se povrne izgubljena prožnost.

Učinke lahko opazimo že po prvem tretmaju, saj koža postane bolj gladka in čvrsta. Zmanjšanje obsega bo vidno po prvih dveh tretmajih, odstranitev celulita pa po 4 do 6 ponovitvah.
Spremembe opažamo, ne da bi spremenili način življenja.

Boljše rezultate pri odpravi celulita dosežemo, če VellaShape tehnologijo kombiniramo z mezoterapijo, ročno limfno drenažo in kozmetičnimi tretmaji.

Kozmetične nege telesa

Kozmetične nege telesa za odpravo celulita  izvajamo z programom Skeyndor. Terapije prilagajamo glede na stanje kože in vrsto celulita.  Postopki so zelo prijetni in učinkoviti, ter dajejo vidne rezultate. V kolikor se izvajajo samo kozmetične nege priporočamo 6 zaporednih tretmajev 1-2x na teden. Lahko pa kozmetične nege dodamo ostalim tretmajem za zmanjševanje celulita, takrat je število tretmajev običajno manjše.

Ročna limfna drenaža

Metoda temelji na prečiščevalnih učinkih limfnega sistema. Limfni sistem odvaja tekočino, celice, proteine, tuje snovi, maščobne molekule. Tako limfna drenaža  telo očisti strupov in pomaga doseči zdrav imunski sistem. Zaradi naštetih učinkih jo velikokrat izberemo kot pomoč pri odpravi celulita, še posebej, kadar je več edemičnega celulita.

Koliko tretmajev je potrebnih za odpravo celulita?

Potrebno je 5-10 tretmajev, odvisno od stanja vaše kože in faze celulita. Terapije se ponavljajo glede na stanje kože, prav tako se že na začetnem posvetu pogovorimo, premerimo in skupaj pripravimo plan terapij.

Kako vzdrževati rezultate?

Redna telesna vadba in zdrava prehrana sta pogoj za ohranjanje doseženih rezultatov, ki pa zaradi naravnih procesov v koži ne morejo trajati. Vzdrževalne terapije se lahko izvajajo vsakih 6 mesecev.

Kako izbrati pravilno kremo proti celulitu za nego doma?

Pravilno kremo boste izbrali, če boste upoštevali razloge za nastanek celulita. Slaba cirkulacija, zastoj tekočin in prekomerna maščoba. Negovalni proizvod pravilno izberite tudi glede na obliko celulita.

Pogoste sestavine ki se uporabljajo v kozmetičnih preparatih in zmanjšujejo celulit so kofein, karnitin, zelena kava, bršljan, yerba mate, zlata rozga, regrat, malinovi ketoni in rastlinski izvleček mesarske metle.

Proizvodi za domačo nego pri kompaktnem celulitu naj učinkujejo lipolitično, s tem se zmanjša volumen maščobnih celic in celulita. Najhitrejše rezultate dosežemo s koncentrati ali ampulami, kjer so aktivne sestavine v večjih koncentracijah. Pri kozmetičnih terapijah je zelo uspešna mezoterapija in VellaShape tretma.

Pri mehkem celulitu v kozmetičnih terapijah damo prednost vsem drenažnim programom. Za nego doma izberite kremo z drenažnim učinkom, svetujemo tudi uporabo kompresijskih hlač, ki vsebujejo posebno pletivo za segrevanje podkožnega tkiva.

POKLIČITE NAS
Scroll to Top