Obiščitne našo spletno trgovino

Trombocitna plazma

Trombocitna plazma ali plazma, bogata s trombociti (Plated Rich Plasma)(PRP) vsebuje poleg trombocitov pomembne rastne faktorje in vaše lastne matične celice, ki stimulirajo obnovo.

Postopek izvajamo za pomlajevanje obraza in telesa, odpravo strij in brazgotin in zdravljenje izpadanja las.

Pomlajevanje s trombocitno plazmo

Trombocitna plazma je stimulacija kožnih celic z lastno trombocitno plazmo, ki spodbudi lasten potencial celjenja. Pridobljena je iz manjše količine centrifugata pacientove krvi. Z neposrednim vbrizgavanjem v kožo jo uporabljamo za stimulacijo novega kolagena in rast novih kapilar, za povečanje elastičnosti, tonusa in debeline kože in za izboljšanje barve kože.

Zaradi terapije s trombocitno plazmo se koža obnovi, spodbudi se nastanek in preoblikovanje kolagena, nastanejo nove kapilare, koža postane gladka, sveža, elastična in bolj napeta. Zmanjšajo se gube, brazgotine, strije in pigmentni madeži, koža postane tudi na videz bolj sveža in rožnata. S to metodo na naraven način obnovimo kožo, učvrstimo povešeno kožo in zmanjšamo gubice tudi v predelu pod očmi ter na področju celotnega obraza.

Namenjena je tudi dolgoročnemu glajenju gubichitrejšemu celjenju po estetskih posegih (ablativni laserji ali kemični piling).

Trombocitna plazma se lahko priporoča tudi kot dopolnilna terapija za hitrejše celjenje pri večjih estetskih posegih na koži in celo kot naravno sredstvo za aktivacijo rasti las pri plešavosti.

Tromocitna plazma in druge neinvazivne estetske metode

Trombocitno plazmo lahko kombiniramo z drugimi neinvazivnimi metodami. Za pomlajevanje obraza jo lahko kombiniramo s frakcioniraniranim mikronidlingom, polnili, botoksom, LED terapijo,…

trombocitna plazma
trombocitna plazma
trombocitna plazma
trombocitna plazma

Trombocitna plazma | kako postopek poteka?

Po pogovoru z dermatologom in pregledu vam bo medicinska sestra iz žile vzela ustrezno količino krvi, iz katere se bo s centrifugiranjem pridobila vaša trombocitna plazma. Nato vam bo zdravnik z injekcijsko iglo vbrizgal plazmo v podkožje na mesto terapije. Za preprečevanje neprijetnega občutka bolečine se na tretirano mesto predhodno nanese anestetična krema.

Koža je po posegih na mestu vboda nekoliko rdeča in otečena, ti znaki v roku enega ali dveh dni minejo. Na mestu vboda se lahko pojavijo modrice, ki jih je možno pokriti s korektivno kozmetiko.

Prednosti pomlajevanja s trombocitno plazmo:

  • Spodbuja rast in obnovo tkiva z uporabo vaših lastnih krvnih celic ter sestavin
  • Je edina terapija, ki varno regenerira kožno tkivo in zgladi gube okrog oči
  • Je popolnoma netoksičen in hipoalergen
  • Ne povzroča reakcij in ne prenaša bolezni
  • Se reabsorbira v telo že v nekaj dneh
  • Se preprosto opravi v ordinaciji in ne zahteva okrevanja

Ker pri postopku uporabite svojo lastno kri, v svoje telo ne vnašate tujih ali sintetičnih kemikalij in ne povzročate stranskih učinkov.

Prve spremembe na koži so vidne že po enem tednu, za dokončen rezultat pa je potrebno počakati vsaj šest tednov. Postopek se lahko glede na stanje kože in želen učinek ponovi v štirih do šestih tednih.

Zdravljenje izpadanja las s trombocitno plazmo

Z injiciranjem trombocitne plazme direktno v lasišče oz. v predel alopetičnih predelov lahko vnašamo sestavine, ki spodbujajo rast lasLase tudi okrepijo. Za izboljšanje rasti las, predvsem pri izpadanju las v smislu moške plešavosti (androgeni alopeciji),tako pri moških kot pri ženskah, priporočamo v začetku 3 terapije zapored v razmiku na štiri do šest tednov, nato vzdrževalno terapijo enkrat na pol leta. Za boljši učinek zdravljenja lahko trombocitno plazmo kombiniramo z LED terapijo, ki jo izvajamo istočasno 1x tedensko do skupno 10x, ter mezoterapijo, ki jo izvajamo glede po potrebi glede na stanje lasišča.

V kolikor z omenjenimi terapiji pričnemo dovolj zgodaj, lahko tudi preprečimo nadaljnje izpadanje las, s primerno kombinacijo terapij pa lase lahko okrepimo.

Odstranjevanje strij in odstranjevanje brazgotin s trombocitno plazmo

S trombocitno plazmo lahko izboljšamo in odpravimo strije ter zmehčamo in izboljšamo brazgotine. Injiciramo jo direktno v predel strij in brazgotin. Na ta način vnašamo rastne faktorje, ki spodbujajo nastanek novega kolagena. Odvisno od izraženosti strij oz. čvrstosti brazgotin je odvisno koliko tretmajev potrebujete. Običajno trombocitno plazmo z frakcioniraniranim mikronidlingom in lasersko terapijo (eMatrix).

Zdravljenje izpadanja las s trombocitno plazmo
Zdravljenje izpadanja las s trombocitno plazmo
POKLIČITE NAS
Scroll to Top