Obiščitne našo spletno trgovino

Lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak

Za marsikoga je poraščenost estetsko zelo moteča. Poznamo učinkovite metode za odstranjevanje dlak na obrazu in po telesu. Zmanjševanje števila dlak  z laserjem je primerno tako za moške kot za ženske. Z laserjem lahko odstranjujemo dlake po celem telesu, tudi na obrazu, razen okrog oči.

Za uspešno in trajno odstranitev dlak je potrebnih več ponovitev postopka, ob čemer koža v zadnjih tednih ne sme biti izpostavljena ultravijolični svetlobi ali porjavela. Izjemnega pomena je prepoznavanje fototipa kože, ki mu prilagodimo jakost energije laserskega žarka.

Na katerih predelih kože lahko odstranjujemo dlake?

Lasersko lahko dlake odstranjujemo na nogah, rokah, hrbtu, prsnem košu, v predelih bikinija, nad zgornjo ustnico in drugje, izogibamo se le predelu okoli oči. Na ta način zmanjšamo nezaželeno poraščenost na koži.

Od česa je odvisna uspešnost postopka?

Uspešnost laserskega odstranjevanja dlak je odvisna od fototipa kože, nastavitve zadostne energije, ocena pravilne reakcije dlačnih foliklov na laserski žarek, pomembna je tudi pravočasna postavitev diagnoze in zdravljenje bolezni, ki vplivajo na prekomerno poraščenost.

Laserska depilacija je lahko uspešna in varna, kadar jo izvaja specialist dermatolog ali pa medicinsko osebje pod neposrednim nadzorom dermatologa z medicinskimi laserji priznanih  svetovnih blagovnih znamk. V Dermatološkem centru DERM uporabljamo ELOS tehnologijo by Syneron in diodni laser by Lumenis, terapijo izvaja izkušena dermatologinja.

Kdaj je primeren čas za odstranjevanje dlak?

Lasersko odstranjevanje dlak izvajamo na koži, ki v zadnjih tednih ni bila izpostavljena ultravijolični svetlobi in ni porjavela. Večina ljudi ima naraven ten kože predvsem v jesenskem, zimskem in spomladanskem času, zato je takrat pravi čas za lasersko depilacijo.

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Laser lahko deluje le na tiste dlake, ki so v času terapije v anageni fazi. Pomembno je, da so dlake prisotne v foliklu, zato dlake ne smejo biti puljene vsaj 4-5 tednov pred posegom.  Za trajno odstranitev je potrebnih več terapij. Po laserskem odstranjevanju dlak v obdobju enega do treh tednov dlake nato izpadejo, običajno opazimo že po prvi terapiji, da izrašča manj dlak in te rastejo počasneje.

Pred pričetkom laserske depilacije se po pogovoru z dermatologinjo, ki bo poseg izvajala pogovorite nato se pripravi okviren plan obiskov in premorov med njimi. Pred posegom pregledamo kožo, kjer bomo izvajali odstranjevanje dlak, pregledamo ali so na njej prisotna znamenja, morebitno vnetje ali poškodbe na koži.

Trajanje postopka je odvisno od velikosti predela kjer lasersko depilacijo izvajamo; za posamezne manjše predele odstranjevanja dlak na obrazu traja postopek od 15-30 min, za lasersko odstranjevanje dlak na celih nogah pa 1,5 – 2 uri.

Po tretmaju je koža lahko blago pordela. Takrat na predel nanesemo obkladke in kasneje kremo, ki vnetje oblaži. Krajši čas po posegu odsvetujemo vse aktivnosti, ki bi lahko dražile kožo oz. povzročile vnetje. Potrebno se je tudi zaščititi pred soncem.

Lasersko odstranjevanje dlak
Lasersko odstranjevanje dlak
Lasersko odstranjevanje dlak
Lasersko odstranjevanje dlak

Ali je lasersko odstranjevanje dlak boleče?

Lasersko odstranjevanje dlak običajno ni boleče, vendar je lahko nekoliko neprijetno, odvisno tudi od tretiranega mesta in občutljivosti posameznika. Če je nekomu postopek izrazito neprijeten in boleč, pa lahko bolečino omilimo z nanosom anestetične kreme pol ure pred posegom na mesto, kjer bomo izvajali lasersko depilacijo. Po tretmaju je koža lahko blago pordela. Lahko se vrnemo k vsakodnevnim aktivnostim.

Več ponovitev za boljše rezultate

Za trajno zmanjšanje števila dlak je potrebnih več ponovitev, to pa zato, ker vse dlake niso v isti razvojni fazi ciklusa rasti. Ta je namreč odvisen od področja telesa in od individualnih dejavnikov npr. vpliv hormonov in starost. Običajno je potrebnih 5-8 terapij, da se temne dlake razredčijo in stanjšajo do te mere, da niso več moteče.

Svetlejše dlake je težje odstraniti, saj imajo v dlačni korenini manj pigmenta kot temne in zato slabše reagirajo na tretmaje. Pri svetlih dlakah je običajno treba opraviti vsaj 10-12 ponovitev, da dosežemo, da se dlake nekoliko razredčijo in stanjšajo.

Ali je laserska odstranitev dlak trajna?

Praviloma DA, vendar se 1 do 10 % dlačnih foliklov lahko regenerira, zato se priporoča ponovitev laserske depilacije po enem ali več  letih na tistih delih telesa, kjer je prišlo do regeneracije.

Kako vzdržujemo kožo med posameznimi tretmaji odstranjevanja dlak?

Kožo moramo zaščititi pred ultravijoličnimi žarki, saj na porjaveli koži, tudi če ima le minimalen ten, laserske epilacije ne smemo izvajati. Dlake, ki med posameznimi tretmaji ponovno porastejo, lahko odstranimo z depilacijsko kremo ali jih pobrijemo. Dva dni pred laserskim odstranjevanjem dlak pa svetujemo, da dlake, ki so na delu kože, kjer bomo lasersko odstranjevanje dlak izvajali, pobrijete.

POKLIČITE NAS
Scroll to Top