Frakcionirani mikronidling – terapija z mikroiglicami

Hiter življenski slog, stres in različni zunanji dejavniki vplivajo na našo kožo, da izgubi svoj sijaj in mladosten videz.

Frakcionirani mikronidling  je novejša minimalno invazivna oblika zdravljenja v estetski dermatologiji, s katero pomembno vplivamo na proizvodnjo novega kolagena. Nadomešča postopke z dermarolerjem, saj povzroča manjše poškodbe na koži.

Z frakcioniranim mikronidlingom kožo obnovimo, spodbudimo nastanek novega kolagena ter zmanjšamo izraženost strij in brazgotin. Kožo obnovimo in ji povrnemo svež videz in sijaj.

Predstavlja alternativo laserju in dermoabraziji. Z njim uspešno zmanjšamo brazgotine (posebno brazgotine po aknah), izboljšamo strukturo kože, uspešno lahko zgladimo gube in zmanjšamo strije. Povečamo absorbcijo vitaminov in drugih aktivnih hranil in snovi v serumih.

Kako deluje frakcionirani mikronidling?

Frakcionirani mikronidling deluje tako, da po naravni poti kožo spodbuja k obnavljanju in pri tem ublaži gube, strije in brazgotine. Tako dosežemo, da postane koža ponovno bolj čvrsta, napeta in lepšega videza.

Frakcionirani mikronidling vsebuje številne mikroiglice za enkratno uporabo s posebno vzmetjo, ki z avtomatiziranimi gibi vibrira in tako ustvarja bolj kontrolirano delovanje.

Mikroiglice, dolžina katerih je nastavljiva, povzročajo navpične vbode na koži pod kotom 90 stopinj in površinsko poškodujejo kožo ter s tem spodbujajo njeno obnovo. Na ta način spodbujamo nastanek novega kolagena v fibroblastih, to je celicah, ki so odgovorne za proizvodnjo snovi, ki so pomembne pri celjenju kože. Na ta način se koža z naravnim procesom regeneracije pomlajuje.

Avtomatizirani gibi zmanjšajo bolečino in nelagodje, obenem pa skrajšajo čas okrevanja.

Za razliko od dermarolerja in številnih drugih izdelkov imamo pri frakcioniranem mikronidligu poseben navpični kot vboda, ki pospešuje učinek in daje enakomernejšo in varnejšo metodo in tako zmanjšuje možnost poškodovanja površine kože. Zaradi navpičnega vboda z mikroiglicami se obenem lahko varnejše in boljše zdravijo težko dostopna mesta (okrog oči, nosu in ustnic).

Mikroiglice, dolžina katerih je nastavljiva, povzročajo navpične vbode na koži pod kotom 90 stopinj in površinsko poškodujejo kožo ter s tem spodbujajo obnovo kože. Na ta način spodbujamo nastanek novega kolagena v fibroblastih, to je celicah, ki so odgovorne za proizvodnjo snovi, ki so pomembne pri celjenju kože. Na ta način se koža z naravnim procesom regeneracije pomlajuje.

Frakcionirani mikronidling uporablja zelo drobne kirurške iglice, ki dejansko ne povzročajo poškodb tkiva, vendar kljub temu naš organizem na to odgovori s povečano proizvodnjo novega kolagena in elastina. To reakcijo telesa imenujemo neokolageneza. Glede na to da kolagenska vlakna in kapilare potrebujejo čas, da se oblikujejo, so rezultati tretmajev vidni šele po štirih do šestih tednih

Frakcionirani mikronidling
Frakcionirani mikronidling
Frakcionirani mikronidling – terapija z mikroiglicami

Komu priporočamo frakcionirani mikronidling?

Frakcionirani mikronidling je zelo učinkovita nekirurška metoda za odstranjevanje gub in brazgotin.

Frakcionirani mikronidling priporočamo za:

  • Glajenje gub
  • Zmanjšanje brazgotin (po aknah, operaciji, opeklinah,…)
  • Pomlajevanje kože obraza, vratu in dekolteja
  • Izboljšanje tonusa kože
  • Zmanjšamo strije

Kako postopek poteka?

V Dermatološkem centru DERM pred pričetkom kožo očistimo, da odstranimo odmrle celice na koži. Nato kožo namažemo z anestetično kremo, da samo zbadanje kože ni tako boleče. Tik pred posegom se obraz razkuži. Tretma se začne z nanašanjem aktivne sestavine, ki vsebuje hialuronsko kislino. S krožnimi in horizontalnimi gibi bodo mikro iglice prodrle v kožo in spodbudile ustvarjanje novega kolagena, hialuronska kislina pa med tretmajem lahko globje prodre v kožo. Po tretmaju je koža pordela, zato odsvetujemo izpostavljanje soncu.

Kdaj so vidni rezultati?

Koža je že nekaj dni po tretmaju osvežena in bolj sijoča. Za prave rezultate zdravljenja je potrebno počakati najmanj 4-6 tednov.

Frakcionirani mikronidling – koliko tretmajev je potrebnih za dober učinek?

Običajno je potrebnih več posegov, da dosežemo dober učinek. Število posegov individualno določimo glede na stanje vaše kože.

Za pomlajevanje kože na obrazu vratu in dekolteju, izboljšanje tonusa in glajenje gub je običajno potrebnih 5 tretmajev v razmaku 4-6 tednov.

Za izboljšanje brazgotin in strij običajno potrebujemo več tretmajev, zdravljenje pogosto kombiniramo tudi z drugimi postopki.

Kombinacija več različnih terapij za boljši učinek

Frakcionirani mikronidling lahko kombiniramo z drugimi neinvazivnimi metodami za pomlajevanje kože, kot so uporaba polnil, botoksa, mikrodermabrazijeLED terapijePellevejaeMatrixa in zelo povrhnega kemičnega pilinga. Za odpravljanje strij lahko izvajamo izmenično frakcionirani mikronidlingmezoterapijo in eMatrix.

POKLIČITE NAS
Scroll to Top